Управляващият съдружник адв. Пепа Марникас взе участие в Международния форум по киберсигурност и кибер политики, който се проведе на 11.10.2019 г. в София Тех Парк.

Първото за България събитие от подобен ранг беше организирано от Комисията за защита на личните данни.

По време на форума водещи специалисти и експерти в сферата на личните данни, киберсигурността и дигиталните въпроси от България и чужбина разискваха най-актуалните теми и проблеми, свързани с личните данни в дигиталната среда.

Първата част от конференцията включваше лекции и дискусии на принципа „critical debate”. Сред основните теми бяха децентрализацията на информацията като метод за защита на личните данни, неприкосновеността на личния живот в сектора на електронните комуникации, киберсигурност и защита на личните данни, казуси от практиката на КЗЛД и др.

Специален акцент беше поставен върху трансфера на лични данни от държави членки на ЕС към Великобритания в случай на Брекзит без сделка.

След това участниците се включиха в различни експертни работни групи. Най-голям интерес предизвикаха темите за личните данни и дигиталния маркетинг, създаването на видео съдържание и защитата на личните данни в него, връзката между лични данни, изкуствен интелект и интернет на нещата (IoT), както и между личните данни, свободата на словото и фалшивите новини. Повод за широки дискусии станаха и регулациите на онлайн средата.

По време на събитието представителите на бизнеса и на публичния сектор споделиха своя опит и добри практики в областта на дигитализацията и работата с лични данни.

Форумът постави началото на създаването на Професионална общност на специалистите по дигитални въпроси, в която се включиха всички участници. Нейната цел е установяването на трайни връзки между членовете, обмяна на опит и идеи, както и изготвяне на предложения за законодателни промени в областта на дигитализацията.

В случай, че се нуждаете от консултация в областта на защита на личните данни, свържете се с нас на тел.: 02 851 72 59 или по e-mail: office@kgmp-legal.com

Изпратете запитване

Контакти
Първо
Фамилия